Transport Online - Dit is de nieuwe Audi A8 [ foto's]

2021-11-22 14:19:40 By : Ms. PAN PAN

LEUSDEN - Met een vernieuwd ontwerp voor de voor- en achterkant plus innovatieve technologieën onderstreept Audi de aanwezigheid en sportieve elegantie van de vernieuwde Audi A8. Gesofisticeerde nieuwe verlichtingsfuncties en tal van andere technologische hoogtepunten die het welzijn van zowel de bestuurder als de VIP's achterin nog versterken, onderstrepen de rol van de A8 als het absolute vlaggenschip binnen het Audi-gamma.

Sinds zijn introductie in 1994 is de Audi A8 altijd een symbool van status en autoriteit geweest. De huidige vierde generatie van de A8 zette die traditie in 2017 naadloos voort en de vernieuwde A8 die Audi nu op de markt brengt, onderschrijft deze kenmerken nog nadrukkelijker. De representatieve uitstraling, het zelfvertrouwen en de sportieve eigenschappen zijn vooral te danken aan het nieuw ontworpen front. Daar is de basis van de Singleframe-grille nu breder, terwijl extra chromen accenten in de grille het gedistingeerde uiterlijk van de A8 onderstrepen. De luchtinlaten op de hoeken van de voorbumper staan ​​nu meer rechtop, terwijl de nieuw vormgegeven koplampunits goed herkenbaar zijn.

Van opzij gezien benadrukken de uitgestrekte lijnen de lengte van de auto, terwijl de grote wielkasten verwijzen naar de standaard quattro-vierwielaandrijving. Aan de achterzijde wordt de vernieuwde Audi A8 gedomineerd door vele chromen accenten, een aanpasbare lichtsignatuur dankzij de nieuwe OLED-verlichting, plus een doorlopende lichtstrip tussen de achterlichtunits. Het diffusorinzetstuk in de achterbumper is ook opnieuw ontworpen en heeft nu horizontale details.

Naast een extra chroompakket voor het exterieur kunnen Audi A8-klanten voor het eerst kiezen voor een nieuw S line exterieurpakket met dynamische exterieuraccenten. Het kleurenpalet omvat nu elf carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe metallic tinten District Green, Firmament Blue, Manhattan Grey en Ultra Blue. Ook nieuw zijn de vier beschikbare matte kleuren Daytona grey, Floret silver, District green en Glacier white. Bovendien biedt het Audi exclusive-programma bijna onbeperkte kleuropties.

In de vernieuwde Audi A8 maken de Digital Matrix LED-koplampen gebruik van DMD-technologie (digital micromirror device). Elke koplamp heeft ongeveer 1,3 miljoen microspiegels die het licht met ongekende nauwkeurigheid door microscopisch kleine pixels verspreiden. Een nieuwe functie die in lijn met deze technologie beschikbaar komt voor Audi's topmodel is rijbaan- en oriëntatieverlichting voor de snelweg. Daar zorgen de koplampen nu voor een waar tapijt van licht, waardoor de rijbaan extra helder wordt verlicht. Het oriëntatielicht helpt de bestuurder intuïtief om tijdens wegwerkzaamheden op zijn eigen rijstrook te blijven. De Digital Matrix LED-koplampen zorgen ook voor dynamische animatie als onderdeel van de coming home/leaving home-functies.

Een ander nieuw hoogtepunt van de nieuwe Audi A8 zijn de standaard digitale OLED-achterlichten (OLED = Organic Light Emitting Diode). Bij het bestellen van de auto kunnen klanten kiezen uit twee verschillende lichtsignaturen, en zelfs drie bij de S8.

Het assortiment stoelen en stoeluitrusting in de nieuwe A8 is gevarieerd. De zitting is comfortabel en straalt een hoge mate van autoriteit uit – vooral achterin, waar veel opties beschikbaar zijn. De relaxfauteuil in de A8 L - de verlengde versie van de A8 - is het topmodel onder de vele opties. Het biedt tal van verstelmogelijkheden en een geavanceerde voetsteun onder de rugleuning van de passagiersstoel die niet alleen de voeten van de passagiers kan verwarmen, maar ook in verschillende mate kan masseren. Het relaxzetelpakket omvat rugmassage met 18 pneumatische kussens, elektrisch verstelbare comfort-hoofdsteunen, een optionele doorlopende middenconsole - ook verkrijgbaar met een optionele uitklapbare tafel -, vier-zone deluxe automatische airconditioning en nieuwe achterschermen. Een koelbox met barcompartiment als onderdeel van het Audi exclusive-programma rondt het geheel af.

De stoelen zijn standaard bekleed met Valcona-leder, dat onder meer verkrijgbaar is in de nieuwe kleur cognacbruin. Ook nieuw in het leveringsprogramma is de beschikbaarheid van duurzame Dinamica microvezel voor de deurpanelen, dakstijlen en hemelbekleding.

MMI Navigatie plus is standaard inbegrepen in de nieuwe Audi A8. De online en Car-2-X diensten van Audi connect, die eveneens standaard zijn, ondersteunen het navigatiesysteem. Achterin krijgt de Audi A8 nu twee nieuwe 10,1-inch full-HD-schermen waarop de mobiele apparaten van de achterpassagiers kunnen worden weergegeven, plus content van bekende streamingplatforms.

Ook nieuw voor de Audi A8 is de remote park assist plus, die deel uitmaakt van het 'Park'-pakket. Deze virtuele assistent parkeert de grote sedan automatisch in en uit parallelle of schuine parkeerplaatsen, indien gewenst zonder dat de bestuurder in de auto zit.

Audi gaat de vernieuwde A8 in Nederland leveren met keuze uit twee motoren. De eerste is de Audi A8 60 TFSI e quattro, een plug-in hybride uitvoering waarin de 3.0 TFSI benzinemotor wordt ondersteund door een compacte elektromotor. Nieuw is dat de lithium-ion-accu achterin nu een netto energieopslagcapaciteit heeft van 14,4 kWh (bruto: 17,9 kWh), fors meer dan voorheen. Met een systeemvermogen van 330 kW/449 pk en 700 Nm systeemkoppel zoomt de Audi A8 60 TFSI e quattro in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

In de extra dynamische Audi S8 TFSI quattro genereert een biturbo V8 met cylinder-on-demand-technologie 420 kW/571 pk en een koppel van 800 Newtonmeter tussen 2.050 en 4.050 tpm. Hij voltooit de standaardsprint in slechts 3,8 seconden. 

Als absoluut topmodel binnen de A8-familie krijgt de S8 af fabriek een extra uitgebreide standaarduitrusting, waaronder een unieke combinatie van innovatieve ophangingssystemen, waaronder een sportdifferentieel, dynamische vierwielbesturing en predictive active suspension. Via een elektromotor kan predictive active suspension elk afzonderlijk wiel met meer of minder kracht belasten, om zo de positie van het chassis in elke rijsituatie actief te regelen. Als gevolg hiervan zorgt de voorspellende actieve ophanging voor een breed scala aan rijsensaties. Met de 'dynamische' modus van het Audi drive select-systeem ingeschakeld, laat de grote sedan zich van zijn meest sportieve kant zien. Hij stuurt dan scherp, de kantelbewegingen zijn beperkt en de koets duikt nauwelijks in bij hard remmen. In de 'comfort' stand egaliseert het onderstel oneffenheden volledig. De besturing werkt samen met de frontcamera, die onregelmatigheden in het wegdek tijdig detecteert en het chassis daarop voorspellend voorbereidt. 

De nieuwe Audi A8 is vanaf eind dit jaar te bestellen en is vanaf maart 2022 in Nederland verkrijgbaar. In aanloop naar de marktintroductie worden aanvullende specificaties en prijzen bekendgemaakt.

Elke werkdag rond lunchtijd het laatste nieuws in je e-mail ontvangen?

Als je je wilt afmelden, klik dan hier

Commissie: groot aantal brievenbusbedrijven is nadelig voor Nederland 22-11-2021 | Algemeen DEN HAAG - Brievenbusbedrijven leveren weinig voordeel op voor Nederlandse economie, achterstand ontwikkelen... CMA CGM Air Cargo bestelt vier Airbus A350F vrachtvliegtuigen 22-11-2021 | Zakelijk nieuws MARSEILLE - CMA CGM Air Cargo heeft vier nieuwe Airbus A350F-vrachtvliegtuigen besteld. Uitgerust met... Contargo opent vestiging in Polen 22-11-2021 | Bedrijfsnieuws WARSCHAU - Containervervoerder Contargo is nu ook in Polen vertegenwoordigd met een vestiging. In november...

Foto's Bos Dynamics CSE CSE CSE Bunnik Creaties Bunnik Plants Stuur uw foto's naar onze redactie en wij plaatsen ze voor u. Naar het fotoalbum

Stuur je foto's naar onze redactie en wij plaatsen ze voor je.

De rijverboden voor deze week: maandag 22 november t/m zondag 28 november

Groter aanbod voor de volledig elektrische Renault Trucks Master ZE 18-11-2021 | (Bedrijfs)Autonieuws BEESD - De volledig elektrische Renault Trucks Master ZE is voorzien van nieuwe accu's vanaf 52... Nieuwe Renault Kangoo uitgeroepen tot 'International Van of the Year 2022' 18-11-2021 | (Corporate)Car News LYON - De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot 'International Van of the Year 2022' ... Nieuwe Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio onthuld 17-11-2021 | (Company)Auto News LEUSDEN - Volkswagen heeft de nieuwe Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio onthuld. De compacte SUV-... Giovinazzi: Als geld regeert, is de Formule 1 meedogenloos 16/11/2021 | HINWIL - De Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi vindt dat hij vooral de Formule 1 moet verlaten...

Huidige brandstofprijzen €952.143 Diesel1.762 Geleverd door UnitedConsumers Meer brandstofprijzen

Testrijder Hans Lieman: 'Nieuwe snelle ICNG loopt gesmeerd' 22/11/2021 | Bedrijfsnieuws AMSTERDAM - Hij heeft 3000 tot 4000 kilometer afgelegd in de Intercity New Generation (ICNG... BYD levert de nieuwste generatie elektrische bussen aan Deutsche Bahn 22-11-2021 | Nieuw materieel ETTLINGEN/KARLSRUHE - BYD, wereldmarktleider als fabrikant van elektrisch aangedreven bussen, h... Aanrijding met meerdere vrachtwagens op A27 22-11-2021 Ongevallen NOORDELOOS - Op de A27 bij Noordeloos een aanrijding met meerdere fr...

Milieuorganisatie MOB blijft procederen snelweg Arnhem voor de rechter 22-11-2021 | Weer en Verkeer ARNHEM - Milieuorganisatie MOB blijft zich verzetten tegen aanleg van... Investeringen groeiden in september met bijna één procent 22-11-2021 | Cijfers DEN HAAG - In september 2021 bedroeg het investeringsvolume in materiële vaste activa 0,6 ... A2 in beide richtingen heropend na twee vrachtwagenongevallen 22-11-2021 | Ongevallen UTRECHT - [update 13:24 uur] De A2 tussen Utrecht en Den Bosch is weer open in beide richtingen...

Ebusco tekent vierde contract met grootste Scandinavische OV-vervoerder 22-11-2021 | Bedrijfsnieuws DEURNE – Ebusco, pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische...

©2005-2021 Transport Online Alle rechten voorbehouden Onderdeel van Doelgroep Media vof Roazeloane 51 9271 VT De Westereen E: info@transport-online.nl

Auto Info Uw Eigen Huis MENSEN!